“Afrikassa, Kilimanrajon rinteillä asuessaan, nuori pojankoltiainen Otto vältteli oppivelvollisuuttaan ja hiiviskeli Machamen kahviplantaasien suojassa retkilleen Kilimanrajon kansallispuistoon. Retket suuntautuivat usein vapauteen ylös pilvipeitteen päälle, jossa saattoi tuntea maailman kauniin hiljaisuuden jylhän Kibon lumipeitteisen huipun kohotessa taivaisiin taustalla. Ylhäällä vuorella poika tunsi olevansa kotona.

Otto-poika palasi Suomeen varusmiespalvelukseen ja siirtyi työelämään, mutta tunsi aina vahvan kaipuun kotiin päiväntasaajalle ja elämä tuntui juurettomalta. Työt vaihtuivat ja elämä vei, mutta rauhaa ei tuntunut löytyvän, kunnes elämä johdatti Saimaalle. Saimaalla hän tunsi olevansa taas kotona, mykistävän kauniin järvimaiseman sylissä, kirkkaiden vesien ja vihreiden, mutta karujen rantojen suojassa.


Kahvipensaiden tuoksu kertoo vapaudesta ja kahvin arominen tuoksu merkitsee Kallioniemen pehtoorille Otolle tärkeintä, kotia.”

Oton toisessa kotimaassa, Tansaniassa, viljelty kahvi paahdetaan Kirjalan kahvipaahtamossa Mikkelissä ja myydään Kallioniemessä. Tule testaamaan Pehtoorin paahtoa!